Предишното Народно събрание се намеси грубо в работата на Агенция "Пътна инфраструктура“. По този начин на едни фирми са изплатени 100% от сумите, а на други 50%. Това каза на брифинг пред журналисти Петя Аврамова, депутат от ГЕРБ и бивш регионален министър по повод решението на Конституционния съд за пътните строители. На брифинга присъстваха и депутатите Николай Нанков и Александър Ненков.

"Предупреждавахме, че това решение е противоконституционно и грубо се погазва разделението на властите. Няма как парламентарна комисия да взима такива решение", категоричен е Николай Нанков. Той каза още, че в тази комисия имало предложения да се изплащат 100% суми по договори, които вече са били изплатени, или по договори, по които не е извършено нищо.

"Настимир Ананиев бе внесъл доклад да се изплащат на 100% сумите по възлагания преди да са изпълнени. Добре, че тази глупост не се прие. ПП трябва да се засрамят и да поемат своята отговорност за състоянието на пътищата у нас, заяви Николай Нанков.

"8 месеца са ни управлявали в шеги и закачки некомпетентни хора. Конституционният съд казва, че имаме несъвместима с Конституцията намеса на една институция в работата на друга", обясни Александър Ненков по повод решението на бившия кабинет на Кирил Петков през комисия в 47-ото Народно събрание да се спрат плащанията по извършени дейности от пътните строители.

"Техният бивш коалиционен партньор в лицето на Гроздан Караджов каза, че целта на Кирил Петков е била да се държат в шах пътните фирми. Разполагам с документи, пълен хаос е с плащанията", категоричен е Нанков.