Министерството на здравеопазването и Министерството на транспорта не са в състояние да изградят цялостна система. Това, което ние виждаме е, че Министерството на здравеопазването не е извлякло поуки от последните неуспехи, които претърпяха идеите, които имаше. Виждаме един ентусиазъм да се закупи техника и да се демонстрира, че я имаме, което е по-маловажната част от системата. Системата освен техника, включва хора, които са обучени на различни позиции. Това каза депутатът от "Възраждане" Николай Дренчев във връзка с решението на МЗ да закупи 6 хеликоптера от италианска фирма, предаде репортер на Агенция "Фокус".

По думите му ние бихме могли с малко усилия с оглед на нашите географски дадености да направим система, която е отчела добрите и лошите страни от съседните системи, създадени преди нас и така ще можем наистина да направим една прекрасна система.

"Това, което виждаме е, че МЗ или Министерството на транспорта не са в състояние да изградят цялостна система, която да включва Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи. Най-прекият път, който ние виждаме към това българският народ да получава изключително добра спешна медицинска помощ по въздуха, това е да се приеме Закон за спешната медицинска помощ. Народното събрание да изгради законодателна система и да я постави под разпореждане на МС, така че съвместно комплект от министерства да отговарят и да успеят да внедрят цялостна система", каза още Николай Дренчев.