С Мария Габриел обсъждаме кандидатури за министри, разговорите продължават. Това каза кандидатът за министър-председател на ПП-ДБ Николай Денков в кулоарите на парламента по отношение на преговорите за правителство, предаде репортер на "Фокус". 

"Обсъждаме с Мария Габриел кандиатури за министри, които тя поставя на масата. Подкрепа на ДПС търсим по отношение на конституционната реформа, защото там е необходимо мнизонство от 2/3. За момента не сме говорили с тях по отношение на кабинета", заяви Денков.

Той отрече и появилите се слухове, че кандидатът за министър на вътрешните работи ще бъде издигнат от ГЕРБ-СДС. 

Според Денков Асен Василев е най-подходящият експерт за министър на финансите. 

"От гледна точка на бюджета по-добър специалист и експерт, който може да направи два бюджета в рамките на няколко месеца, не знам. Няма никакви индикации тези апокалиптични прогнози за бюджета да се сбъднат. Предстои ни и подготовка на бюджета", каза той.

Бившият министър за образованието обяви, че той и Мария Габриел ще бъдат гарант за това, че няма да има незаконни чистки в администрацията. 

"Аз и Мария Гарбриел ще бъдем гарант за това, че няма да има нарушаване на законите – отношенията в админситрацията ще бъде такова, каквото се изисква от закона", категоричен бе кандидатът за министър-председател.