ГЕРБ и ДПС получиха това, което искаха – възможност да съставят правителство,  в което Борисов и Пеевски да имат решаваща дума за провежданите политики и кадрови решения. Сега е време те да поемат политическата отговорност и да съставят редовно правителство, няма зад кого да се скрият. Това заяви народният представител Николай Денков в декларация от името на ПП-ДБ при откриването на 50-ото Народно събрание, предаде репортер на "Фокус“.

"Всяко Народно събрание трябва да започва с надежда. Надежда, че ще бъде избрано правителство, което ще работи в полза на хората и бизнеса. За съжаление, с всеки следващ цикъл от предсрочни избори тази надежда бързо избледнява. Всяка политическа сила, която свали редовно правителство, без да е готова да състави ново такова, носи двойна или тройна отговорност за съдбата на България", заяви Денков.

"През последните две години само ПП-ДБ успяхме да съставим редовни правителства – и то два пъти. Нито една друга политическа сила не пое тази отговорност в настоящите трудни времена. Затова сега плащаме висока политическа цена", каза още той.

"Тези правителства бяха сваляни най-вече със задружните услия на ГЕРБ, ДПС и ИТН", смята още той.