Никой няма да ни даде 100 дни. Това каза министър-председателят на Република България Николай Денков на първото редовно заседание на 102-то правителство на страната, предаде репортер на "Фокус". 

"Подготовката на бюджета - трябва всички да съдействате на министъра на финансите, за да успеем навреме. Оклемпектоването на кабинетите по министерства - знаете, че трябва да се справим с извънредна ситуация и третото е да довършим подготовката на управленската програма, където заедно с експертите и народните представители в НС, да подготвим нашия план, по който да работим упорито", заяви Денков. 

"Никой няма да ни даде 100 дни, нямаме време. Това не трябва да става обаче за сметка на качеството", категоричен бе той. 

Денков призова министрите да проверят дали има нецелесъобразно похарчени средства в министерствата и дали има забавени процедури. 

"В медиите излезе информация за раздадени средства в размерите на милиарди левове, без да е достатъчно ясно дали са насочени целесъобразно, ефективно и прозрачно. Появи се и информация, че има забавени процедури в дадени министерства, от които също могат да настъпят загуби в големи размери. Не знам дали тази информация е вярна - това трябва да се провери. Молбата ми е да проверите какви разходи са направени в последните седмици и дали има забавени процедури. Всяко забавяне може да струва много скъпо на държавата", заяви той пред министрите.