"В момента голяма част от проблемите в България са на база на бюджета, който същият финансов министър за 2022 г. беше направил. Голяма част от решенията тогава водят до проблеми, които стоят пред България. Видя се, че не може, но сега пак е финансов министър. Не може да правиш бюджет по следния начин. Вместо да видиш какви приходи ще имаш и как да ги разпределиш, ти първо решаваш какви разходи искаш да има и после някак да стъкмиш, че ще ги има и тези приходи, за да влезеш в рамката", заяви бившият служебен министър на икономиката Никола Стоянов.

Според него предложеният от Асен Василев бюджет за 2024 г. е неизпълним.  И още каза, че категорично президента Радев не е бил подведен и не е фалшива новина, че се продават земи от Държавния поземлен фонд. "Тези приходи са предвидени да влязат в бюджета през 2025 г. в графата "Други" на Министерство на земеделието. Горкият министър Вътев, който аз много уважавам и поздравявам", уточни той.

Стоянов коментира и падането на изключението за България да може да произвежда горива от руски суровини. "Със сигурност предполагам, че горивата ще се покачат. Би трябвало, сега се ползва по-евтина суровина, в момента, в който се използва по-скъпа – логично е да се повишат", заяви той, цитиран от nova. 

Бившият икономически министър показа и графика, която обясни, че показва цените на суровия петрол "Уралс". "До началото на войната цените вървят заедно. След началото на войната рязко започват горивата в България да се покачват, а суровината да пада надолу. Това е по време на правителството "Петков".

Ние го заварваме пик -  3,50 лв. горивата. По време на цялото правителство на "Донев" цените падат надолу постоянно и ги оставяме на 2,30 лв. При новото редовно правителство отново рязко повишение", категоричен бе Стоянов.