Като че ли има някакво усещане в политическите лидери, че трябва да търсят варианти извън тази невъзможна коалиция, за която си мечтаят "Продължаваме промяната“. Това каза Нидал Алгафари, писател, политически PR, във вечерния блок "Това е България“ на Радио "Фокус“.

 Според него червените линии ще бъдат поредната крачка към осъзнаването на политическите формации, че колкото и да не се харесват, в един момент трябва да седнат и помислят върху държавните интереси, а не върху личното его. "Смятам, че това, ако не се случи още в това Народно събрание, най-късно в следващото вече трябва да е факт“, убеден е Алгафари.

Той коментира, че ако слуша изказванията на лидерите на политическите формации в момента, най-вероятно ще се стигне до следващо Народно събрание. "Но тъй като усещам, че има някакво подаване на ръка, че има някакво хвърляне на мостове към опонентите, поне от страна на политическа партия ГЕРБ в момента, усещам, че някак си малко понамаля изказът на омразата и от "Да, България“, и от БСП. Включително понамаляха малко и атаките срещу ДПС“, отбеляза той.

Нидал Алгафари добави, че всичките ще се опитат да играят по всички възможни флангове на войната, която ще водят, за да постигнат целите си. "Ще прегазят всякакви правила, норми и нормативи, за да могат просто да съберат един глас или един мандат повече. Но след като вече прескачат прага на Народното събрание, смятам, че като се преброят, тогава вече ще видят, че е невъзможно да се прави коалиция на основата не една омраза“, каза още той.

Цоня СЪБЧЕВА

 

Цялото интервю можете да прочетете утре в рубриката "Интервю“.