Трафикът към три съседни на България държави е интензивен в ранните часове във вторник. Ако ви предстои пътуване с лек автомобил, се очаква да не изчаквате твърде дълго. За водачите на тежкотоварни автомобили в посока Румъния, Гърция и Турция обаче се очаква да изчакат по-дълго време за преминаване през граничния пункт.

Ето какво е състоянието по граничните ни пунктове според данните на Гранична полиция:

Границата с Румъния: Трафикът е интензивен на  ГКПП "Видин" , ГКПП "Кардам" ГКПП "Оряхово" и ГКПП "Дуранкулак"  на изход за товарни автомобили.

До 27 март 2024 г. включително  отново ще бъде преустановено преминаването на товарни МПС над 3,5 тона от 9 до 19 часа,  поради извършването на строително-ремонтни дейности по международен път I-9 на територията на Румъния в непосредствена близост до граничния пункт.       

Границата с Гърция: Трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" на изход за товарни автомобили.

През граничните пунктове "Маказа", "Златоград“ и "Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Границата с Република Сърбия: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Границата с Република Северна Македония: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Границата с Република Турция: Трафикът е интензивен на  ГКПП "Капитан Андреево" на изход за товарни автомобили.