С мъка наблюдавам поредното печално правителство и безпринципни коалиции, чието мото е "на всяка цена правителство“. Всъщност нуждата от такова е огромна и жизнено важна за България, но реципрочността на седемте партии в новия парламент и техните, уж,  фундаментални различия в политиките им, не предполагат коалиционни споразумения.  Освен ако желанието им да управляват, не е по- силно от дълга да оправдаят очакванията на избирателите си.  Това заяви за Радио "Фокус“ – Варна Наталия Шулика, председател на "Консервативно обединение на десницата“ във Варна.

На въпрос защо резултатът на партията е толкова нисък, Шулика отговори така:

"Защото сме неудобни, защото сме истински, защото не се финансираме от никой олигарх, чиито интереси после ще се налага да защитаваме. Колкото и смешно да им звучи на някои, КОД е партия за свободните българи и това е безспорен факт.  Видяхме и колко са те в България. Искрено се надявам, че и след този провал, а той е неизбежен, българинът ще въстане давайки гласа си за свободата, за КОД.

Защото ние следвваме и ще следваме фундаменталните политики, на които е основана партията ни. Горда съм, че съм част от КОД и за мен резултатът ни не е оценка за нашите политики и работа, а по- скоро е плод на купени гласове, объркани умове и прочие.

Ние желаем промяна и то истинска промяна. За всеки един проблем на обществото ние излизаме с позиция, която съдържа в себе си и решения. Няма друга партия, която да чертае точен и ясен план за решението на проблемите и добрите политически позиции.

Второ, защото сме българска, дясно- консервативна и антикомунистическа партия и не бихме нарушили принципите си, да влезем в съюз с БСП, ДПС и други неолиберални партии, чиито фундаментални различия са очевидни.

Трето, защото не сме подкрепени, както казах от никакви нечисти хора, с техните користни интереси. Ние сме истински, последователни и надеждни, стига българите да успеят да съжранят в себе си тази надежда.

Не на последно място искам да благодаря на всички свободни българи, които ни подкрепиха“, каза в заключение Наталия Шулика.

Десислава ВСИЛЕВА