Днес представителите на Консервативно обединение на десницата внесоха в Районната избирателна комисия във Варна, листата с кандидати за народи представители за предстоящите избори на 2-ри октомври, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Варна.



Наталия Шулика, която заема второ място в кандидат-депутатската листа в морската столица обобщи основните цели, които си е поставила.

“Първо и основнополагащо място в политиките на една силна държава стои семейството. Най- малката социална единица, но тя се оказва стълб в изграждане характера на едно бъдеще- нашите деца. Кое по- ценно наследство може да има един род или цял народ?

- Защита на християнските ценности

- Правна и социална подкрепа на родители, за да отгледат децата си в семейна среда

- Добра образователна система, в това число задължително вероучение в нея. Не можем да оставим нашите деца, да търсят идоли и кумири у лица с престъпно, и аморално поведение. А точно това се случва. Болно ми е и ще се боря с всичките си сили, това да се промени. България има прекрасни, красиви и интилегнтни деца, които трябва да познават истинските ценности и да се стремят към тях.

"Знаете, че от години работя точно в тази сфера - с проблемни деца. Но всъщност те не са проблемни, те са просто отражение на болното ни общество. Победата за всяка една душичка, която успешно премине лечението си, е голям празник за мен и целия екип. За съжаление стигмата на обществото към тях е голяма и трудно се борят с това. Имат ли хората идея колко трудна е тази борба? Вместо след това да получат подкрепа, те се разочароват или бягат от града, в който ги познават. Ние ги учим, че бягството не е решение, самата зависимост е бягство. Как да им кажа- "Ще търпите и няма да бягате?“

Политики липсват в тази насока. Самите ние като услуги не сме нито към социално министерство само, нито към здравното. Темата е твърде дълга и много обширна, така че аз само маркирам- зависимите, които изтърпяват присъди. Вие мислите ли, че зависимост се лекува така? Ами , не! След излизането на свобода, лицето отново се връща на "същия път“ и не можем да го съдим. То знае само него. Кой му показа друг път? И последен въпрос в тази сфера, защото цялото ми същество е с неудобрение към нехайството- Имате ли идея в проценти колко ще се намали престъпността при експертно изписани закони и наредби, касаещи употребата и деанията под влиянието на наркотични вещества?“- категорична бе Наталия Шулика.



"Що се отнася до Варна, За мен тя е кауза. Това е и сред основните причини да вляза в политиката. Градът ни е красив, но няма какво да се лъжем, че има много неща, които са недовършени или спрени, по една или друга причина.



Смятам, че е крайно време да се обърне сериозно внимание на екологията, на градската чистота и въобще на природата. Осъзнавам, че в тези трудни времена, в които живеем – висока инфлация, скъпи горива, галопиращи цени – екологията, като че ли остава на заден план, но това е бомба със закъснител. Качеството на живот се определя от средата, в която живеем. Затова и една от целите ми е да работя в насока опазване на околната среда, въвеждането на по-строги санкции за хората, които замърсяват и унищожават невероятно красивата ни природа“, категорична бе Шулика.