Във връзка с тиражираното мое име от последните събития, искам да заявя, че съм се консултирал с адвокат и ще предприема конкретни съдебни действия срещу всяко едно лице, което уронва моята репутация и добро име и ме замества в скандали, които не съществуват. Това каза депутатът от ПП Настимир Ананиев на брифинг пред журналисти, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Относно Антони Тренчев повечето от вас знаят, били сме заедно народни представители в 43-то Народно събрание, познавам го оттам, както го познават Тома Биков, Даниел Митов и Петър Николов, които в момента са народни представители от ГЕРБ. Имали сме намерения за дейност и намерения за съвместни проекти, които за съжаление не се осъществиха. В момента не съм в съдружие с Антони Тренчев, нито съм в управителни органи, което е в нарушение на закона, на каквито й да е дружества“.

На въпрос на журналист бил ли е в съдружие, Ананиев отговори: "Бил съм в съдружие преди няколко години. ГЕРБ явно са новия разследващ орган на прокуратурата. Няма проблем, нека да разследват. Ние нямаме какво да крием. Въпросът е, когато се разследва, трябва да се разследва всичко, не избирателно, защото всички данни, може да проверите всичките ми декларации в КПКОНПИ, тези неща, за които ме питате, са декларирани, те са публични, за разлика от Слави Трифонов, който никога не е подавал такава декларация“.