БСП става маша на ГЕРБ и ДПС  и може би има вече договорено правителство. Това не е лошо, но не трябва първият закон, който трябва да се променя, да е  изборният кодекс. Имаме нужда от нов бюджет. Това стана ясно от думите на Настимир Ананиев от ПГ на "Продължаваме Промяната", цитиран от БНТ.

"Защо не входират бюджета, необходима е актуализацията на пенсии и заплати, без актуализация те няма да имат движение. Защо БСП не защитиха позицията да бъде вкаран за разглеждане истински бюджет, за да бъдат оправени заплатите и да се подпомогне микро и макробизнесът", пита Ананиев, като допълва: "Минималната заплата трябва да се вдигне. Служебният премиер Гълъб Донев нарушава закона и вместо актуализиран бюджет, имаме подновена концесия на водата, без конкуренция и без ясни инвестиции".

По повод обвиненията към ПП, че не гледат на политиката професионално и им липсват умения за управление, Ананиев каза: 

"Не желаем да сме професионалисти като ГЕРБ, ДПС и БСП.  За 12 години управление ГЕРБ остави тежко наследство. Корнелия Нинова направи стъпка към промяната, но се върна в статуквото".

Ананиев коментира  и темата за разделението на мненията на хората за кодовете от машините за гласуване и хартиените бюлетини:

"Хората трябва да разберат разберат политическия жаргон - когато се каже, че се обсъжда параграф №1 по вносител - то това означава, че се обсъжда вариантът, внесен от БСП, останалите 15 се параграфите на ГЕРБ. БСП се превърнаха в  изпълнител на мокрите поръчки на ГЕРБ и ДПС. Свиленски (б.р. Георги Свиленски, БСП), направи тежко внушение и целта е да се свали доверието към машините".

Настимир Ананиев допълни, че всъщност Централната избирателна комисия е отправила покани към всички формации да получат код  от машините за гласуване, за да могат да следят вота. На поканата са се отзовали ПП, ДБ и ГЕРБ, а от БСП, които исказват съмнения, не са си взели кода.

Ако има хартия, ГЕРБ БСП и ДПС ще си върнат позициите. Не случайно през последните 10 години съдът не разрешава преброяване на бюлетините и не е ясно какво точмно има в чувалите и дали даден чувал не  е разменен, припомня още Ананиев.