Депутатите гласуваха да бъдат направени промени в дневния ред. По този начин точка първа и точка втора от днешния дневен ред ще бъдат Първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергетиката и Първо гласуване на Законопроект за компенсиране на разходите на потребителите на моторни горива, предаде репортер на Агенция "Фокус". Предложението за промяна на дневния ред бе направена от Делян Добрев от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Георги Свиленски от ПГ на "БСП за България“ направи предложение точка от трета от днешния дневен ред да стане Второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса на труда, но то не бе прието.

Георги Свиленски направи повторно предложение, в което второто гласуване на Законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса на труда трябваше да стане точка четвърта от дневния ред, като той заяви, че минималната заплата трябва да бъде гласувана преди разглеждането на Законопроекта за продължаване действието на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., но предложението бе повторно отхвърлено.

Тихомир Георгиев от ПГ на "Български възход“ направи предложение второто гласуване на Законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса на труда да стане точка първа от дневния ред за петък, но то бе отхвърлено.

Божидар Божанов от ПГ на "Демократична България“ направи двойно процедурно предложение, в което новото обсъждане на Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс да отпадне като точка първа от дневния ред, а вместо това да бъде разгледан Законопроектът за изменение и допълнение на Кодекса на труда. Това предложение също бе отхвърлено.