Христо Иванов призова от парламентарната трибуна и ние също настояваме този процес на изменения на изборния кодекс набързо, на тъмно да спре. Нямам обяснение на какво се дължи внасянето на толкова много нови предложения между първо и второ четене - част от тях с принципен характер. Това заяви в ефира на БНТ народният представител от "Демократична България" Надежда Йорданова, като подчерта, че преосмислянето на ГЕРБ за част от предложенията не решава големия проблем.

Йорданова разясни, че закриването на район "Чужбина", промяната на основата, на която се изчисляват мандатите в многомандатните избирателни райони и силното ограничаване на ролята на изборните доброволци в чужбина са промени, които носят лош знак за българското общество.

Бившият правосъден министър коментира и възможността за консенсус, като заяви, че за аргументирани и спокойни разговори процесът трябва да спре и да започне наново.

“Днес ще проведем среща с неправителствените организации, за да чуем и техните становища и предложения относно Изборния кодекс. “Демократична България" винаги е изразявала готовност за разговори. Разговори между нас с другите народни представители не са спирани, но те са възможни едва след като спре тропането по масата и диктата на мнозинството. Защото в момента това се случва", допълни Надежда Йорданова.