Над 50 сигнала са обработили и предали юристите от онлайн платформа за следене честността на изборите до обяд в изборния ден, информират от платформата. Сигналите се подават от близо 14 000  доброволци и членове на секционни комисии от целия свят.

Най-фрапантните сигнали са за намеса в изборния процес от страна на представители на местната власт, за които вече е сезирана ЦИК.

По информация на платформата например кметът на силистренското село Суходол е извозвал с личен автомобил жители на селото до изборното помещение, където е влизал без да има право на това.

Сигнал е получен и от Община Руен, където представители на общинската администрация са проверявали избирателните списъци за имена на гласували граждани.

В Ихтиман представител една от партиите е носил бадж с изписано името на партията, вместо задължителния по Изборния кодекс надпис "Представител на партия".

Други често срещани нарушения са за непоставяне на печати върху бюлетините от машинно гласуване, както и за неработещи машини, за които секционните комисии не сигнализират.

В различни секции са поставяни и непрозрачни кутии за събиране на бюлетините.