Със заповед на министъра на вътрешните работи на длъжността заместник-директор на пловдивската полиция е назначен комисар Радослав Начев. Той бе официално представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, съобщават от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. 

Радослав Начев е роден през 1983 г. в Пловдив. През 2007 г. завършва специалност "Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция“ в Академия на МВР.  Същата година започва работа като   полицейски инспектор в група "Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“  в сектор "Пътна полиция“ на ОДМВР - Пловдив.

От 2011 г. са му възложени функции по непосредствено ръководство и управление на този сектор, а през 2013 г., след успешно издържан конкурс за израстване в категория, става негов началник.  През 2015 г. е преназначен на длъжност началник на група в пловдивския сектор "Специализирани полицейски сили“, а през юни 2021 година застава начело на същото подразделение.

От декември същата година до встъпването му като заместник-директор на ОДМВР – Пловдив, работи в Столична дирекция на вътрешните работи, където последователно заема постовете на заместник-началник и началник на отдел "Пътна полиция“.

За постигнати високи резултати през професионалния си стаж в МВР Радослав Начев многократно е получавал награди.