Набират доброволци за фестивала на Бузлуджа – OPEN BUZLUDZHA 2024. Фестивалът се провежда за четвърта поредна година, а за тазгодишната организация, екипът на Проект "Бузлуджа" търси доброволци от от 3-ти до 12-ти август, съобщиха в своята Facebook страница.

"За четвърта поредна година летящата чиния ще привлече в гравитационното си поле извънземно добри артисти и хиляди приятели и почитатели на Бузлуджа. За да се случи всичко това обаче, ние разчитаме на безценната помощ на нашите доброволци.

С две думи – работим здраво и се забавляваме на макс! Ако искаш да подкрепиш каузата от 3-ти до 12-ти август, пиши ни лично съобщение и ще ти разкажем повече за задачите и какво можеш да очакваш от нас", пишат организаторите.

От екипа припомнят, че събитието се провежда в подкрепа на опазването и отварянето на монумент Бузлуджа като място за изкуство, култура и история. Каузата не е политически обвързана и не цели пълно възстановяване на монумента, а консервация и преизползване с образователни и туристически цели.