Това е силният отбор на ГЕРБ/СДС - Варна, с който убедително ще спечелим доверието на нашите съграждани. Защото измамната Промяна и Пълен Провал със седем месечното си пребиваване във властта ни изправиха пред незапомнени тежки кризи, с които тепърва трябва да се справяме. Това каза кметът на Варна и областен координатор на партията Иван Портних, който регистрира в РИК листата с 30 кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни избори на 2 октомври. "За мен е чест и удоволствие водач на отбора да е Даниел Митов, зам.-председател на ПП ГЕРБ, политик с ясна евроатлантическа ориентация, два пъти министър на външните работи", каза Портних.

Той посочи, че всички общини във Варненска област и райони в града са със свои представители в листата, както и коалиционните партньори СДС и "Гергьовден". Повечето лица са познати от предните избори през миналата година, преобладават младите хора с висше образование и добра професионална реализация. Иван Портних благодари на проф.д-р Костадин Ангелов, водач на варненската листа в предните парламентарни избори, за добрата съвместна работа и му пожела успех във Велико Търново.

"Варна е прекрасен град, прозорец към света, хората тук са космополитни, отворени и широко скроени", каза Даниел Митов.На най-често задавания въпрос с кого ще се коалира партията, той отговори : ние сме в коалиция с гражданите. "ГЕРБ е единствената партия, която може да се справи с кризите, които донесе Промяната. Промяната не беше за добро, Промяната беше катастрофа.Хората видяха това по сметките си за ток, за газ, по сметките, които плащат на бензиностанциите.

Това, което направи Промяната, е да плащаме данък "война"- с горивата, с този лев на всеки литър гориво и вкарването отново в употреба на посредници на Газпром, т.е. купуваме същия газ, но на по-високи цени", каза водачът на варненската листа на ГЕРБ/СДС. Той посочи, че партията има решения за справяне с високите цени на ел. енергията, за алтернативни доставки на синьото гориво при 100 % диверсификация – с повече количества от Азербайджан, организиране на търгове на различни точки, свързани с Балкански поток, от които може да влиза и друг газ, и разбира се да се договарят количества втечнен газ, за които трябва да има резервиран капацитет.

Не на последно място е овладяване на мигрантската вълна, битката с трафикантите и каналджиите, която загуби лично Бойко Рашков като министър на вътрешните работи. Даниел Митов припомни как през 2015-2016 г. при правителството на Бойко Борисов беше овладяна най-голямата бежанска криза не само за България, но и за Европа.