През нощта над равнинната част от страната и котловините ще бъде облачно и мъгливо, а в планинските райони ще преобладава ясно време. Утре през по-голямата част от деня в западните райони от Дунавската равнина и Горнотракийската низина, и котловините от Югозападна България ще се задържи предимно облачно и мъгливо, като временно подобрение на видимостта ще настъпва в часовете около обяд.

В останалата част от страната ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В Източна България и Предбалкана ще духа умерен и временно силен югозападен вятър, с който ще се пренася топъл въздух. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, по-високи в източните райони. Максимални температури - между 15° и 20°, значително по-ниски: 5°-10° в районите с трайна мъгла.

В София минимална температура - около минус 1°, максимална - около 7°.В събота с югозападен вятър затоплянето в планините и в Източна България ще продължи, а в котловините и в западната част от Дунавската равнина и Горнотракийската низина, ще се задържи мъгливо и сравнително студено. Минималните температури ще са от 0°-2° в районите с мъгла до 12°-14° в местата с южен вятър. Дневните температури ще са от 4°-8° в крайните северозападни райони до 18°-20° на много места в Източна България.

Над страната ще има разкъсана висока облачност, която вечерта от северозапад ще се увеличава и вплътнява. През нощта срещу неделя ще започнат валежи от дъжд. С ориентиране на вятъра от северозапад ще нахлува студен въздух. В неделя ще бъде ветровито и облачно, с валежи, предимно от дъжд. Температурите ще са с малък дневен ход – по-ниски в Западна България, докато в югоизточните райони ще е все още топло.

Вечерта и през нощта срещу понеделник, с продължаващото застудяване, дъждът ще преминава в сняг; в Източна България в понеделник ще вали мокър сняг. Вечерта от запад валежите ще спрат, облачността от северозапад ще се разкъсва, временно и ще намалее. Вятърът ще отслабне.

Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните – между 0° и 5°. Във вторник минималните температури ще са отрицателни, дневните ще се повишат с 1-2 градуса. Вятърът ще се смени с изток-югоизточен. Облачността отново ще се увеличи, но вероятността за валежи е малка. В сряда и четвъртък ще бъде предимно облачно, повишава се вероятността за валежи от дъжд и сняг, значителни количества не се очакват. През втория ден дневните температури слабо ще се повишат.