Днес сутринта на места в низините и котловините в западната половина от страната ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Около обяд видимостта ще се подобрява и облачността временно ще се разкъса. Това съобщават за Агенция "Фокус“ от Националния институт по метеорология и хидрология. (НИМХ). След пладне ще се развива купеста, над планинските райони – купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места там ще превали дъжд. През целия ден над Източна България ще бъде предимно слънчево и там температурите ще са по-високи. Ще духа слаб, в източните райони – умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°, в София около 23°.

Над планините облачността ще е значителна, но само на отделни места в масивите от Западна България ще превали краткотрайно. Ще духа умерен североизточен, по високите и открити части - до силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 9°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 20-23°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.