През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. В сутрешните часове в котловините и около водните басейни ще се образува мъгла или ниска облачност. Минималните температури ще бъдат предимно между 0° и 5°, в София 0°. Утре ще е предимно слънчево. До обяд на места в равнинните райони все още ще има мъгла. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до умерен. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София 20°. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Виктория Клещанова.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°.

Времето на в петък и през почивните дни ще бъде предимно слънчево, но хладно.

През нощта срещу четвъртък с временно усилване на вятъра от северозапад, ще започне понижение на температурите. В четвъртък през деня по-значителни временни увеличения на облачността ще има главно над източната половина от страната, само на изолирани места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток, дневните температури ще се понижат, сутрешните ще са по-високи в сравнение с предишните дни. В петък ще бъде предимно слънчево, но сутринта отново доста хладно с минимални температури между 1° и 6° и максимални между 12° и 17°. В събота сутринта ще е студено, но през деня със слаб югозападен вятър ще започне затопляне. Ще бъде предимно слънчево - с разкъсана висока, по-късно през деня - и средна облачност, а на отделни места в равнинната част от страната преди обяд с намалена видимост.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще се доближи до средното за месеца.