Утре минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София - около 0°. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синопик от Националния институт по метеорология и хидрология Георги Цеков. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.



През нощта ще преобладава ясно време с увеличаваща се от запад висока облачност. Вятърът временно ще стихне и на отделни места в низините ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София около 0°. Утре облачността ще се увеличава и след обяд над повечето райони ще е значителна. Вечерта на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали дъжд, над 1300 метра - сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър, който отначало в Източна България, а до вечерта в цялата страна ще се обърне от изток-североизток. Дневните температури ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 9° и 14°, в София - около 9°.



Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна след обяд. Без валежи. Сутринта ще е почти тихо, а през деня ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 8° в северните до 13° в южните райони. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето сутринта ще е 1-2 бала, след обяд ще се усили до 3 бала.



Преди обяд над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност и ще духа слаб северозападен вятър. В следобедните часове вятърът ще се ориентира от изток, а облачността ще се увеличи и вплътни. Вечерта на места в масивите от западната половина от страната ще превали слаб сняг, под 1300 метра - дъжд. Температурите ще сe понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.