Днес ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Това съобщи за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Виктория Клещанова. Атмосферното налягане още ще се понижи и ще бъде значително по-ниско от средното за месеца.Около и след обяд ще се развива купеста облачност, над Северна България и купесто-дъждовна. На отделни места, главно там, ще превали дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в Югоизточна България до 37°, в София около 29°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен, след обяд югоизточен вятър. Максималните температури ще са 29°-33°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали. Възможно е и да прегърми. Ще духа умерен, по високите части силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 17°.