Днес ще бъде предимно слънчево с минимални температури между 4° и 9°, по-високи по Черноморието.

Ще духа слаб вятър от юг и дневните температури ще се повишат. Преобладаващите максимални ще бъдат между 18° и 23°, в София около 18°. Късно след обяд от северозапад ще започне ново заоблачаване, а в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. През нощта срещу вторник ще е ветровито и на места от северозапад на югоизток ще превали дъжд, съобщава НИМХ.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максимални температури: 20°-23°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Късно след пладне над масивите в Западна България облачността ще се започне да се увеличава. Ще духа силен вятър от запад-югозапад, който към края на деня ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 7°.

Във вторник облачността ще е променлива и ще е почти без валежи. В средата на седмицата ще бъде доста хладно за периода. Ще остане ветровито. Ще бъде с променлива облачност, по-често значителна. На места ще има превалявания от дъжд, а по най-високите части на планините ще завали сняг. Максималните температури в повечето места ще са под 20°, а минималните - под 10°.