Сутринта ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността главно над северозападните и крайните източни райони. На отделни места там ще превали и прегърми. Това каза за Агенция "Фокус" дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Георги Цеков. Около и след обяд над страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Локални интензивни явления ще има главно в планинските райони в Западна и Централна България. 

 През нощта срещу петък се очаква в западната половина на страната на повече места да има гръмотевични бури и значителни валежи.  Вятърът постепенно ще се ориентира от север-североизток, ще бъде слаб, в Източна България - до умерен. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в югоизточните райони до 33°, в София - около 25°.

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В отделни райони има условия за по-интензивни явления. Ще духа предимно умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 26°-28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето преди обяд ще бъде към 2 бала, до вечерта ще се усили до 3 бала.

Над планините още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Сутринта в отделни райони, а около и след обяд на много места, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В масивите в Западна и Централна България има условия явленията да са интензивни. Ще духа до умерен вятър с южна компонента, но с развитието на купесто-дъждовна облачност ще има временни усилвания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за септември.