През следващото денонощие ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, валежи ще има на повече места в Западна и Централна България. Това съобщи за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Евгения Егова. През предстоящата нощ в отделни райони, главно в Северозападна, а утре и в Югозападна и Централна България има условия валежите да са значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. В източната част от страната ще има повече слънчеви часове, но и там на места, главно около и след обяд, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Дневните температури и в източните райони ще се понижат, максималните в по-голямата част от страната ще са между 24° и 29°, в София - около 24°, на изток - до 32°.



По Черноморието ще има повече слънчеви часове, но още преди обяд ще се развива купеста, около и след обяд - купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.



Над планините в Западна и Централна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В много райони ще има краткотрайни валежи, на места ще са значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. В планините в крайните източни райони от страната ще има повече слънчеви часове, но и там ще се развива купеста, около и след обяд и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът ще е предимно умерен, ще придобие източна компонента, по най-високите масиви ще е от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 14°.