През нощта на места в Централна и Източна България все още ще превалява, но до сутринта валежите временно ще спрат. Това съобщи за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Мартин Славчев. Утре преди обяд над Западна България облачността ще започне да се разкъсва и намалява, след обяд - до предимно слънчево време. През целия ден над източната половина от страната облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превалява краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. През нощта срещу вторник валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 27°.





Над Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на места ще има краткотрайни валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.





Над масивите от Западна България ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. На изток облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има превалявания, в отделни райони - придружени с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.