През нощта в повечето райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Утре над страната ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над източните и планинските райони, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Това съобщи за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Красимир Стоев. Североизточният вятър ще отслабне, в западните райони и ще стихне. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София около 29°.



Над Черноморието постепенно през деня облачността ще намалее и ще се установи предимно слънчево време. Ще продължи да духа североизточен вятър, но вече слаб. Максимални температури: 29°-30°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще е 2 бала.



Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 24°, на 2000 метра - около 16°.