Утре преди обяд, на повечето места валежите в Северна България ще спрат и облачността ще се разкъса. Това съобщи за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Боряна Маркова. Над Западна и Централна България около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще са в Рило-Родопската област и западната част на Горнотракийската низина. Възможни са и градушки. В източните райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб в Източна България до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София около 25°.





По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът постепенно ще отслабва, ще е до умерен и ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 28-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.





Над планините облачността ще е значителна, след обяд - купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, на много места и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 13°.