Днес преди обяд, над по-голямата част от страната, облачността временно ще се разкъса, но на отделни места видимостта ще бъде намалена. Това съобщи за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Красимир Стоев. По-значителна облачност ще има над Северозападна България и източните райони, където ще превалява дъжд. След обяд и до полунощ облачността ще бъде предимно значителна - купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд придружени с гръмотевици. В планинските райони явленията ще са по-интензивни. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 26° и 31°, в София - около 26°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца - слабо ще се повиши.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури: 26°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 13°.