През следващото денонощие над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни, главно в планинските райони временно интензивни валежи. Това съобщи за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Красимир Стоев.



Над Източна България ще има временни разкъсвания на облачността, там в следобедните часове ще има и гръмотевична дейност. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 24° и 29°, в София около 24°.





Над Черноморието преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.





Над планините облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е значителна и на много места ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра - около 12°.