Днес ще бъде слънчево, след обяд над Източна България с купеста облачност. На места, главно в североизточните райони, ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 33° и 38°, в София - около 33°. Това съобщи за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Евгения Егова.





По Черноморието ще е предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Преди обяд вятърът ще е слаб от север, а след обяд ще духа бриз. Максималните температури ще са между 29° и 34°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.





В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над Източна Стара планина и Странджа ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра - около 19°.