Днес ще бъде предимно слънчево. Това съобщи за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Евгения Егова. В следобедните часове, главно над планинските райони, ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Вятърът ще се ориентира от юг, ще е слаб. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 31° и 36°, в София - около 31°. Атмосферното налягане още малко ще се повиши и ще бъде близко до средното за месеца.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб южен вятър. Максимални температури: 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, по-значителни над масивите в югозападната част от страната, но само на изолирани места там ще превали краткотрайно. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 25°, на 2000 метра - около 16°.