Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само отделни места ще превали краткотраен дъжд. Това съобщиха за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик на Националния институт по метеорология и хидрология Христо Христов. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София 29-30°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието също ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще има ниска слоеста, а след обяд купеста облачност. Ще се задържи без валежи. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 29°. Температурата на морската вода е между 17° и 21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб север-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.