Районна прокуратура – Добрич задържа за срок до 72 часа 30-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за противозаконно отнемане на два леки автомобила. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата за "Фокус".

Наблюдаващият случая прокурор ще настоява за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо А.С., като предстои искането да бъде разгледано в съда.

Престъпленията са извършени на 8 април 2023 година в град Тервел. След като приключил работа, обвиняемият решил да се отправи към съседно село. Нямал автомобил, с който да се придвижи, и решил да открадне някой от паркираните на улицата. Забелязал оставена кола с ключове на контакт и я подкарал. Малко след като излязъл от град Тервел загубил контрол над автомобила, и навлязъл в канавката край пътя. Там изоставил повреденото превозно средство и се върнал в града. Избрал си нова кола и я задигнал. Изоставил я в гориста местност близо до населеното място.

Скоро след подадените сигнали, А.С. бил установен и задържан от органите на МВР. Той е управлявал автомобилите без право на това, тъй като никога не е притежавал свидетелство за управление на МВР. А освен това е бил в пияно състояние – тестовете показали концентрация от 1,6 на хиляда алкохол. 

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич.