Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ лично занесе в Турция дарения, събрани от Движението в подкрепа на десетките хиляди семейства на загиналите в опустошителното земетресение в Турция и на стотиците хиляди пострадали и останали без дом хора, съобщиха от партията.  Карадайъ бе в един от тировете с помощи, които днес отпътуваха за Одрин от основния логистичен център на мащабната дарителска кампания на Движението – Хасково.

Карадайъ отиде в Хасково, за да провери на място организацията по сортирането и транспортирането на даренията. Лидерът на ДПС се включи в товаренето на поредния камион. До момента ДПС е изпратило в Турция 34 тира, десетки микробуси и леки коли с дарения за бедстващите хора в южната ни съседка.

В Одрин Карадайъ се срещна с и.д. областния управител на Одрин (Едирне) Съдкъ Зихин, зам.-областния управител Зафер Карамехмедоглу, отговорника на областния кризисен щаб Селим Ак и областния председател на АК парти Белгин Иба.

Карадайъ изказа своите на всички членове и симпатизанти на ДПС съболезнования към близките на загиналите в ужасяващата трагедия и на място събра информация от какво имат нужда стотиците хиляди бедстващи хора.

ДПС излезе с нов призив за дарения. В момента десетки хиляди семейства са без покрив над главата. Затова Турция спешно се нуждае от палатки, спални чували, електрически и газови печки, одеяла. Това е най-нужно на пострадалите хора, дарявайте, призова Движението.

Дарения на всеки час изпращат структурите на ДПС в страната.

Осмият тир от Кърджали потегли днес за Одрин, съобщи кметът д-р инж. Хасан Азис. Той уточни, че част от събраните помощи ще бъдат пратени в Сирия, която също пострада от разрушителните трусове.

Два тира с хранителни продукти, одеяла и отоплителни уреди тръгнаха днес от областната структура на ДПС в Шумен директно за Одрин.

Три камиона и 4 големи буса изпрати Движението в Стара Загора. Успяхме да натоварим не малко дрехи, хранителни продукти, хигиенни принадлежности, над 400 одеяла и други завивки и още много помощи - все дарения от хора за хора. Дарения, събрани в пунктовете ни в Стара Загора, Казанлък, Павел баня, Гълъбово, Гурково. В процес на организация сме и в Николаево и Раднево, заявиха от ДПС в Стара Загора. В организацията участваше зам.-председателят на ДПС Халил Летифов.

И от Русе за Одрин отпътува първият камион с одеяла, дрехи, бебешки храни и памперси, вода и отоплителни уреди, детски легла, консерви и много други продукти от първа необходимост от жителите на цялата област.

Благодарим на всички от общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Русе, Сливо поле и Ценово. Благодарим за съпричастността, заявиха от местната организация на ДПС.

Структурите на ДПС Тетевен, Кюстендил и Руен също се включиха в кампанията.