На предстоящите избори се надяваме да получим онзи необходим резултат, за да може да преодолеем политическата криза и следващото НС да може да излъчи редовен кабинет. Надяваме се и ДПС да е част от мнозинството, което ще излъчи редовен кабинет в новото НС, заяви на пресконференция председателят на партията Мустафа Карадайъ, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

"Мантрата да се преиграва на добри и лоши, и да се рисува образът на опонента като лошия, ламята, дявола и черния, от друга страна, аз, добрият свети Георги, който ще победя ламята, и като махна лошите, всичко ще се оправи, изгражда митовете и стават нужни героите спасители. Ние, в България, трябва да сме си извлекли нужните уроци, които историята ни даде шанс да ги научим. Няма нужда нито от хора спасители, нито от митове, нито да противопоставяме и слагаме изкуствени разделителни линии. За пореден път ще кажа, че ако важи това, че обединението прави силата, че заедно можем да гарантираме просперитет в нашата родина, то това би трябвало да важи за политиците и за работата на НС. Задължителното разделение в НС, това е разделение и в обществото. А от историята знаем, че няма просперитет в разделеното общество", изтъкна той.

"Мисля, че България има един основен проблем от гледна точка на добрите и лошите", каза още Карадайъ.

"Бойко Рашков нарушаваше закона, принуждаваше демократичната полиция да става милиция и да използва политически поръчки. Демократичната полиция изпълнява закона и следи за сигурността в обществото и следи за спазването на закона. Когато на някому му е залепен етикетът, че е добър, на него му е позволено да нарушава Конституцията и законите, абсолютно незаконно да нахлува в домовете на хората в неравностойно положение и без да му влиза в работата да изземва избирателни списъци и дейността на други органи, които имат задължение по закон да контролират тази дейност", подчерта Карадайъ.

Той съобщи, че ДПС ще се яви самостоятелно на изборите на 2 април, а структурите на ДПС са в готовност за изборите.