Поради монтаж на две от трасетата на ГКПП "Видин" при влизане в България е необходимо пренасочване.Това става ясно от информацията за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 13:00 часа на 23.03.2023 г., съобщиха от ГД "Гранична полиция".

Трафикът по границата с Румъния е интензивен на ГКПП ''Русе'', ГКПП "Видин" и  ГКПП "Кардам"  за товарни автомобили на изход. 

В ГДГП е получено съобщение от дружество "Дунав мост Видин-Калафат" АД, че до 20.04.2023 г. ще бъде извършван монтаж на допълнителна покривна конструкция на две от трасетата на ГКПП "Видин" при влизане в България.

Движението ще бъде пренасочвано през останалите трасета чрез пътна сигнализация. 

Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница" и "Крушари"/"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

Трафикът на границита с Гърция е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.  През съвместните гранични пунктове "Златоград"/ "Термес" и "Ивайловград"/"Кипринос" могат да преминават само леки коли и микробуси.

          

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границите ни с Република Турция, Република Сърбия и Република Северна Македония.