“За 7 месеца ние успяхме да свършим неща, които ГЕРБ не успяха за 12 години. След 2 октомври трябва да продължим това, което започнахме." Това заяви водачът на листата на “БСП за България" в Силистра Момчил Неков в предаването “Думата е ваша" по БСТВ, съобщиха от пресцентъра на БСП

Той подчерта, че е останала още много работа за вършене и даде пример с преизчисляването на пенсиите, с което БСП ще се заеме веднага след 2 октомври. 

Неков посочи някои от акцентите от програмата на левицата, които той ще отстоява в парламента.

Оземляване на младите от Държавния поземлен фонд. “Това означава, че трябва да се промени законодателството, за да са с приоритет младите фермери. Само в Силистра има 90 хиляди дка държавна земя, която може да бъде преотдадена на тях за 10-20 години, за да могат те да развиват стопанства", обясни кандидатът за народен представител.

“Трябва да изработим законодателство не само за заети хора, но и за тези, които искат да се самонаемат. Много от младите искат да работят за себе си. Ние като лява партия трябва да поведем диалога за осъвременяване на сферата на законодателството на самонаетите хора", посочи Момчил Неков.

Той подчерта, че в Министерството на земеделието, в което той доскоро беше заместник-министър, вече е изграден сериозен финансов ресурс, който да стимулира производители да се обединяват и да осъществяват  обща реализация на продукцията на пазара. “Следващата стъпка е информиране, за да знаят те как да го правят", добави Неков.

Социалистът коментира още, че в ББР като допустими лица за кредитиране трябва да се включат малки и средни ферми и стартъп компании на млади предприемачи.

“Излезте да гласувате, защото всеки действителен глас размива всеки купен глас. Не позволявайте купените гласове да имат тежест. Разчитаме на вашата гражданска активност и самосъзнание", призова Момчил Неков в заключение на своите съграждани.