Младежите на БСП София организираха спортен празник в Южния парк в София, съобщиха от партията. Председателят на младежката организация Евгени Филипов представи младите хора в листите на 23-ти, 24-ти, 25-ти МИР. "Избрах БСП, защото тя е единствената партия, която докато беше в управлението направи реални неща за нас", заяви Ванеса Ангелова.

"Вече имаме безплатни детски градини, увеличено майчинство, увеличени детски надбавки, плащаме по-ниски данъци", допълни тя.

Председателят на БСП и водач на листата в 25 МИР Корнелия Нинова поздрави участниците в спортния празник и изрази задоволство от подмладяването в листите.

"Щастлива съм, че толкова много младежи припознават нашата политика за децата и семействата като своя. 119 души в нашите листи са до 35 години, като 46 от тях са млади момичета. А инициативата ви "спортувам за здраве" е чудесна. В управлението осигурихме 15 млн. лв. за изграждане на спортни площадки и 50 млн. за ремонт на училищата и спортните салони. Ще продължим да  насърчаваме децата и учениците да спортуват, за да бъдат здрави", заяви тя.

В празника се включиха Георги Свиленски- водач на листата в 24 МИР, Кристиан Вигенин- водач в Пловдив и Ямбол, Стоян Мирчев- кандидат от 23 МИР.