"Чудесно е, че след 2-те години на груба политизация и чегъртане в МВР отново имам възможност лично да поздравя за празника всички колеги и приятели, с които съм работил по време на цялата ми професионална кариера като полицай. Още веднъж, честит празник и бъдете здрави, за да продължите да служите на България!“. Това написа в личната си страница депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш вътрешен министър в кабинета "Борисов 3“ Младен Маринов, видя репортер на "Фокус"

По-рано през деня в друг пост в социалната мрежа Маринов пожела на приятелите си и колегите от МВР: "Бъдете здрави и се пазете при изпълнение на Вашата трудна и понякога опасна мисия! Защото сте необходими на Вашите семейства и на всички български граждани. Вярвам, че с общите ни усилия - на българската държава и общество, ще бъдат разрешени сериозните проблеми, пред които сте изправени днес като служители на МВР, и няма да се налага да протестирате за Вашите социални права! Сигурността, която Вие гарантирате на българските граждани всеки ден, трябва да бъде част и от по-добрия живот за Вашите деца и семейства! Вие, го заслужавате напълно!“, написа Маринов, който е бил част от системата на МВР повече от 30 години. 

По-рано днес председателят на Народното събрание Росен Желязков, Младен Маринов и други народни представители почетоха паметта на загиналите полицаи при изпълнение на служебния им дълг на церемония по повод 144-ата годишнина от създаването на Министерството на вътрешните работи. Те положиха венци и цветя на паметника на загиналите служители на министерството в градинката до църквата "Св. Седмочисленици“ в София.