През последните дни и месеци случаите с незаконни мигранти са почти ежедневие на територията на дирекцията на МВР в Бургас. А причината за трагедията днес е в престъпното безхаберие на политическото ръководство на МВР начело с бившия министър Бойко Рашков, които повече от година не предприеха никакви адекватни мерки за овладяване на засилващия се мигрантски натиск върху южната граница на България. Това написа в своя фейбук профил бившия министър на вътрешните работи Младен Маринов.

"Тази сутрин около 5 часа в Бургас са загинали двама млади полицаи от местното Първо районно управление. След полицейско преследване, автобус, претъпкан с мигранти, буквално, е смазал патрулната кола на бургаската полиция заедно с двамата колеги", пише той.

"През последните дни и месеци случаите с незаконни мигранти са почти ежедневие на територията на дирекцията на МВР в Бургас. А причината за трагедията днес е в престъпното безхаберие на политическото ръководство на МВР начело с бившия министър Бойко Рашков, които повече от година не предприеха никакви адекватни мерки за овладяване на засилващия се мигрантски натиск върху южната граница на България", пише още в поста си бившият министър на вътрешните работи .

"Въпреки многократните ни въпроси и предупреждения за мигрантската вълна, както в пленарната зала на парламента, така и във вътрешната комисия, Рашков и приближените му предпочитаха да се занимават с незаконни арести и преследване на политическите си противници, а не със същинската им дейност, вменена им от Конституцията и закона - да защитават и гарантират живота на българските граждани и на служителите на МВР", добави той.

В своя пост изказа и съболезнования на роднините и близките на колегите си.