Трябва да се абстрахираме от имена и да се фокусираме върху това защо сме толкова зле. ГЕРБ не управлява от 2 години. Нека питам - незаконните арести нормални ли са? "Джемкорп" нормално ли е?" Това попита риторично депутатът от ГЕРБ и бивш външен министър Даниел Митов в NOVA по повод участието на името на бившия финансов министър Владислав Горанов в новия списък със санкционирани лица по "Магнитски".

"Не съм чул до момента да се предлагат реформи за превантивната част. До момента ДБ и ПП ни атакуват персонално, но не и със законодателни предложения", подчерта депутатът. "Сега най-гръмогласните по темата "Магнитски" докараха Румен Радев на власт. Защо ни го натресоха на поста президент? Сега се чудят как да се обясняват за избора си тогава и вече му искат импийчмънт, което е много закъсняло", бе категоричен още Митов. 

По думите му ГЕРБ застава зад Владислав Горанов и допълни, че трябва да се видят ясни доказателства, с които да се занимава разследването и следствието. "Може нашите партньори да са пропуснали нещо", каза Митов и зададе въпроса как можело един подобен случай да опетни името на цяла партия, зад която стоят 600 хиляди души.