Митническите служители откриха контрабандни агропрепарти и текстилни изделия за над 131 000 лева при проверка на товарен автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

На 21 октомври 2022 на МП "Капитан Андреево" пристига влекач с полуремарке с българска регистрация. Шофьорът - български гражданин, представил пред митническите служители редовни документи за превозваната стока – строителни материали от Турция за България. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установява, че освен декларирана стока в товарното помещение има недекларирани пакети в разфасовки по 1 кг с общо 1275 кг и пластмасови туби с общо 852 литра препарати за растителна защита. Открити са и кашони с недекларирани текстилни изделия – 1590 мъжки боксерки и 990 дамски бикини. Според извършената оценка от вещо лице стойността на контрабандните препарати и текстилни изделия е 131 526 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.