"Това, което се случва в политическия живот в България, на пръв поглед изглежда много зле. В същото време наблюдавам, че демокрацията у нас работи. Влиза ново поколение в политиката. Очевидно е, че вече трябва да се взимат решения". Това каза Мирослав Севлиевски, бивш министър на енергетиката.

В разговора, дискутиращ дали бъде ли съставено правителство след поредните избори у нас и какви са възможните и невъзможни коалиции, участваха още и двамата министри от кабинета на Симеон Сакскобургготски-Меглена Плугчиева, бивш заместник министър-председател и бившият заместник министър-председател Мехмед Дикме.

"Има дълъг списък с реални проблеми пред страната ни в една обстановка на много кризи. Вниманието трябва да се фокусира върху създаването на редовно правителство, което да е от опитни политици, които са с визия и смелост", смята Меглена Плугчиева.

По думите на  Мехмед Дикме, България се нуждае от опитни политици, а младите трябва да бъдат до тях и да се учат на управление, съобщиха още от bTV.

Бившият земеделски министър е по-скоро оптимист, като смята, че страната ни ще има правителство, но ще отнеме още две седмици.

"Очакването е с втория мандат да се направи правителство, макар че смятам, че не би трябвало да се игнорира нито една политическа партия в парламента. Зад тези партии стоят български граждани и те не могат да бъдат пренебрегвани", коментира още Плугчиева.