Очевидно за Корнелия Нинова е много важно да се удържи на лидерската позиция. Това каза за обзорното предаване "Това е България“ на "Фокус“ Мира Радева, социолог в отговор на въпроса, какъв се очертава да бъде 50-ият конгрес на БСП: обединителен или разединителен? 

"Когато ти си толкова зает с твоите лични проблеми, малко трудно отговаряш бих казала на онова, което хората около теб ти казват. Т.е. една партия трябва да отговаря да защитава интересите, да бъде водач, да бъде лидер на избирателите си и ако една партия е твърде неединна и фиксирана върху тези вътрешни крамоли, неразбории, естествено не може да даде много на избирателите", каза Радева.

Според нея много хора са се оттеглили от БСП, защото са усещали, че БСП не защитава адекватно техните интереси.

"Ако се върнем в годините назад, Корнелия Нинова се заяви като основен опонент на Бойко Борисов. И то точно затова е трудно сега да се извъртят нещата и някак си да влязат в някаква коалиция с ГЕРБ. Ако се замислите, тя издигна Румен Радев с идеята, че той ще бъде истинският опонент на Бойко Борисов и то това се и случи. Даже нещо повече: онова, което Корнелия Нинова така да се каже роди като политическа фигура – Румен Радев, той не просто свали Бойко Борисов от власт, ами той е на път да свали и Корнелия Нинова от власт", каза в заключение Мира Радева

Цоня СЪБЧЕВА