Министърът на външните работи на Босна и Херцеговина Елмедин Конакович ще бъде на официално посещение в България по покана на министъра на външните работи Николай Милков, съобщиха от МВнР.

Сред акцентите по време на срещата на двамата министри ще бъдат актуални теми от регионалния и европейския дневен ред, сред които глобалните предизвикателства пред сигурността, ситуацията в региона, подкрепата на България за външнополитическите приоритети на Босна и Херцеговина и на страните от Западните Балкани, както и регионалното сътрудничество.

От 10.00 часа в сградата на МВнР министрите на външните работи на България и Босна и Херцеговина ще проведат среща на "четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на двете страни. Двамата министри ще дадат и съвместна пресконференция за представителите на медиите.

В рамките на посещението на министъра на външните работи на Босна и Херцеговина у нас са предвидени срещи с държавния глава Румен Радев и с министър-председателя Гълъб Донев.