Дигитализацията в българския спорт ще бъде осъществена с активната подкрепа на Министерството на електронното управление, чрез изпълнението на подготвената стратегия. Това заяви министърът на електронното управление Георги Тодоров по време на откриването на информационния ден "Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности“, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Форума откри държавният глава Румен Радев, в присъствието на министъра на иновациите и растежа Александър Пулев, на младежта и спорта Весела Лечева, на образованието и науката Сашо Пенов и на регионалното развитие и благоустройство Иван Шишков. Министър Тодоров подчерта, че дигитализацията в спорта и технологичната подкрепа от страна на държавата към федерациите, спортните клубове, фирми, стартъпи и иноватори в спортния сектор, е най-добрият показател, че вървим в правилната посока.

"Като министър на електронното управление заявявам готовност, аз и екипът ми, да сме част от процеса, оказвайки адекватна и качествена технологична подкрепа в цялостната стратегия за дигитализация на българския спорт. Зная, че тази инициатива на служебното правителство е поредната тежка и трудна задача, с която се заемаме, но зная също така, че инвестицията в спорта, е инвестиция в здраве и дисциплина.“, допълни министър Тодоров.

"Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности“ има за цел да насърчи масовия спорт в България, както и да информира за възможностите за ефективното използване на европейските средства и за финансовата подкрепа в тази сфера.