Министърът на правосъдието Крум Зарков ще присъства на началото на строителни дейности, с които започват изграждането на арест и пробационна служба в Петрич, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Мероприятието ще се проведе от 14.00 ч. на ул. "Ген. Тодоров“ №1 /бившата казарма/ в Петрич.

Инвестиционният проект предвижда съществуваща сграда да бъде преустроена в нов арест и пробационна служба, които да отговорят на европейските изисквания, както за лишените от свобода, така и за надзорния и административен състав.

Обектът е част от проект "Осигуряване на сигурна и безопасна материална среда в затворите и арестите“ по Програмна област 19 "Корекционни услуги и предварително задържане“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021.

На събитието ще присъстват още главният директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов, ръководителят на проекта комисар Нина Главчовска, представители на Община Петрич, на фирмата-изпълнител на обекта и др.

Водосвет ще отслужи архиерейски наместник отец Павел.

Представители на средствата за масово осведомяване, които имат интерес към събитието, ще бъдат допускани без предварителна акредитация.