Преминаването от 24-часов на 12-часов сменен режим на работа на надзорно-охранителния състав в местата за лишаване от свобода бе основна тема на среща в Министерството на правосъдието днес, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Над два часа министър Крум Зарков и ресорният заместник-министър Мария Павлова разговаряха с представители на Синдиката на служителите на затворите в България (ССЗБ). На срещата присъстваха заместник-главният директор на ГД "Изпълнение на наказанията“ старши комисар Цветан Цветков и комисар Надя Радковска, началник на отдел "Международно сътрудничество и обучение на персонала“.

Преминаването от един режим на работа в друг се осъществява плавно и поетапно. За реорганизацията по места няма срок, преди това се провеждат разговори с различните затвори за готовността на състава, категоричен бе министър Зарков. Той и екипът му редовно са на посещения в местата за лишаване от свобода, където се разговаря със служителите на място.

Представителите на ръководството на ССЗБ и на териториални структури на организацията в страната потвърдиха заявеното намерение за провеждане на протест.